Docent

Docent

Als docent geef en ontwikkel ik cursussen. Het kan gaan om een op maat gemaakte training voor een specifieke groep of om een algemene training voor een breder publiek. De doelgroepen kunnen divers zijn, van eindgebruikers tot ict-professionals.


Enkele voorbeelden van eerdere opdrachten en mogelijkheden:

  • het gebruik van Linked Open Data om informatie te verbinden
  • het opbouwen van digitale collecties in de erfgoedsector
  • een maatwerktraining over metadatastandaarden en xml-formaten in de erfgoedsector
  • een gespecialiseerde training MS-Word


Voor het Netwerk Digitaal Erfgoed werk ik aan deskundigheidsbevordering voor erfgoedinstellingen, waarmee zij vaardigheden kunnen opdoen om hun digitale collecties duurzaam toegankelijk te houden.


Werkwijze

De meeste mensen leren het beste door een afwisseling van uitleg en zelf experimenteren. Daarom besteed ik veel aandacht aan actieve werkvormen. Bij praktische cursussen zorg ik voor veel oefeningen.


Ik behandel de stof  in behapbare porties, zonder de deelnemers onnodig te overstelpen met alle details ('doceren is doseren'). Ze moeten vooral begip van onderliggende concepten krijgen. Met voldoende inzicht kunnen deelnemers zich na de cursus ook redden. Ik help hen zelf antwoorden op vragen te vinden door de weg te wijzen in documentatie, helpfuncties, internetbronnen etc.


Tijdens de cursussen streef ik naar een plezierige, informele sfeer. Het liefst met een actieve inbreng van de deelnemers en veel ruimte voor vragen.


Marian Hellema. ICT-erfgoedspecialist (adviseur, schrijver, docent)

e-mail: info@marianhellema.nl

tel. 06-2190 8170

KvK-nummer 64310086

Algemene Voorwaarden


© Marian Hellema